Make your own free website on Tripod.com
Terug naar Mali
Home | Over Mali | Foto's | Malibas blues | Contact | Demba's corner | Senou's coole hoek
Demba's corner

18 september 2004
 
Hoi ik ben Demba
 
leuk dat je even komt kijken op mijn pagina. Er is heel wat dingen die ik wil vertellen laat ik maar eens bij het begin beginnen. Nadat we de vorige dag waren aangekomen in Mali, wilden senou en ik zo snel mogelijk gaan zwemmen maar we moesten eerst papa of mama gaan wakker maken om te vragen of het al mocht. Nog niet omdat het zwembad nog schoon gemaakt moest worden, maar ze waren al bijna klaar. En senou en ik gingen zo snel mogelijk douchen en toen doken we in het water. Maar nu moet ik stoppen want mijn tijd in het internet cafe is op. Maar als je over een paar dagen weer naar mijn pagina komt staat er mischien al wat nieuws.
 

demba.jpg
Dit ben ik in mijn schooluniform samen met ons hondje Scooby

 
20 september 2004
 
Intussen hebben we al heel wat weken op de Franse school gezeten. Donderdag begin ik al met de echte lessen, want tot nu toe heb ik alleen nog maar lessen gekregen om Frans te leren. Ik heb er erg veel zin in, want ik ben erg benieuwd. Er is ook een gebouwtje bij de school waar ze allemaal proefjes doen. Daar wil ik graag ook een keer proefjes doen. Ik kom in een lokaal dat van de zomer boven op de school is gebouwd. Het is net af. Ik heb er al even gekeken maar er staan nog geen banken en stoelen. Dat moet deze week gebeuren, dus ik heb nog twee dagen vrij. En woensdag heb ik ook nog vrij omdat het dan de onafhankelijkheidsdag is.
Elke donderdagmiddag ga ik  naar de Nederlandse school. Ik ben er al drie keer naar toe geweest. Ik vind het er erg leuk, want mijn vriend, die ook Nederlands spreekt, zit er ook op. De laatste keer dat ik er naar toe ging hoefden we niet zo lang te werken, omdat er een vergadering was met alle ouders. En terwijl de ouders de vergadering hadden mochten wij TV kijken in de woonkamer van de juf. De klas is namelijk in het huis van de juf. We hebben drie bakken popcorn gehad en die waren bijna allemaal in drie minuten leeg. We mochten ook nog een flesje drinken. Je hebt hier hele andere frisdrank dan in Nederland. Maar ze zijn wel allemaal lekker (behalve Tonic!).
 
Hier zijn een paar vet strakke links:
 
het EK

Hier is Scooby nog een keer

scooby.jpg

Dit is de straat waaraan ons huis ligt; de weg gaat hier steil naar beneden.

zichtweg.jpg

Hier heb ik een foto van de maan gemaakt. Best cool hè?

maan.jpg

dembaenlars.jpg
Mijn vriend Lars (die nooit op de foto wil) en ik

dembaenimed.jpg
Dit ben ik met Imed

Hier ben ik met papa op de markt. Ik was toen net geknipt: vééél te kort!

markt.jpg

Dit is het winkeltje naast ons huis. Daar kan je van alles kopen. Vooral hele lekkere ijsjes!

boutique.jpg

Hier heb ik geprobeerd een foto te maken van de vleermuizen die je 's avonds overal ziet. Als je goed kijkt zie je er eentje helemaal rechts.

vleermuis.jpg

Hier nog allemaal foto's van mijn ouwe voetbalteam. Ik heb nog geen nieuw team, maar ik ga binnenkort beginnen op de voetbalschool van Salif Keita, dat is een beroemde Malinese voetballer. Mijn vriendje Oualim gaat als het goed is ook mee.

dembaenlarswater.jpg

team.jpg
En dit is ons hele team op de dag dat we de eerste prijs wonnen!